blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Před více jak rokem a půl jsem si pořídil běžecké sportovní hodinky s GPS od společnosti Garmin. Hodinky jsem si natolik oblíbil, že jsem je téměř hned začal nosit každý den. Tento přístroj jsem tedy používal jako hodinky nebo k občasnému zaznamenání kratší trasy, většinou procházky s kočárkem.


GPS běžecké hodinky Garmin Forerunner 10

Po přístroji jako takovému nemám co vytknout. Ovšem řemínek hodinek okolo Vánoc začal praskat. Nejprve se objevila jedna prasklinka, kterou jsem tedy rychle zafixoval sekundovým lepidlem, aby prasklinka nepokračovala. Pár dní na to však řemínek obsahoval další a další prasklinky a bylo jasné, že pásek budu muset vyměnit nebo hodinky nedej bože někde ztratím.


Smutný pohled na rozpraskaný řemínek hodinek

I když mám hodinky stále v záruce, reklamovat jsem se je nepokusil. Přece jen pásek byl poškozený mechanicky. I když popraskal sám. Navíc jsem se v první fázi snažil lepidlem zamezit dalšímu praskání. V poslední řadě jsem se nechtěl hodinek vzdát v čase, kdy budou hodinky v reklamaci. Přece jen jsem si na ně zvykl a pokud je nemám na ruce, cítím se nesvůj. Reklamaci jsem tedy rovnou vyloučil.


obsah balení nového řemínku i s nástrojem pro výměnu.

Na českých stránkách společnosti Garmin jsem však v položkách u hodinek možnost náhradního řemínku nenašel. V době psaní článku jsem však zjistil, že již společnost Garmin na stránky náhradní řemínek přidala. Tedy na anglických stránkách jsem řemínek už našel, objednávací číslo zadal do Google a vybral známy eshop, ve kterém jsem si řemínek objednal. Za pár dní jsem měl doma náhradní řemínek, šídlo a dvě ocelové osky, za které jsem i s poštovným zaplatil něco okolo 620 kč.


pohled na hodinky s demontovaným starým řemínkem

Samotná výměna je velice jednoduchá a zvládne ji snad každý. Šídlem, které je součástí dodávky, stačí zatlačit na tyčinku pásku a tu poté co vyjede z druhé strany jemně chytnout do kleštiček. Do kleštiček proto, že tyčinka je drobná a v hodinkách pěkně drží, proto jsou kleštičky tím pravým pomocníkem, jakmile vytáhnete osku, pásek se jednoduše uvolní z hodinek. Teď už stačí pouze přiložit nový pásek, vložit tyčinku a pomalu a jemě ji dotlačit na své místo. To samé poté zopakovat u druhé tyčinky na druhé části pásku.


pohled hodinky s vyměněným novým řemínkem

Hotovo, vyměněno. Výměna netrvá více jak 4 minuty. Trochu mě osobně zklamala životnost pásku, přeci jen mohl vydržet trochu více. Hodinky sice nosím každý den, Měl jsem je na sobě i ve vodě, bazénu, vířivce či například v sauně i moři, ovšem na druhou stranu pásek zase nějak extra nepřetěžuji. Hodinky sundávám každý večer, s hodinkami neběhám či nějak extra nenamáhám. Sám jsem proto zvědavý, jak dlouho vydrží nový pásek.

Mohlo by Vás zajímat

Pořídil jsem si hodinky Garmin Forerunner 10

Náhradní řemínek stránky Garmin.cz


Štítky článku elektronika | myslenky | skutecnost |
Autor Ijacek.007 23.02.2015 zobrazeno 7 409x
Předchozí článek Jak zobrazit ikonku tento počítač na ploše Windows
Jak v telefonech či tabletech se systémem Android uvolnit místo Další článek


1

Blaža

2015-06-17 12:10:27

Máte štěstí, že jste si nevybral model Forerunner 110. U toho modelu se řemínek rozpadá úplně stejným způsobem a stejně rychle. Bohužel vyměnit nelze.


2

user

2017-10-07 14:13:39

S kvalitou řemínku (konkrétně u Forerunner 15) mám úplně stejnou zkušenost. :-( Co se týká hodinek jako takových – naprostá spokojenost. Co se týká kvality materiálu, ze kterého je vyroben řemínek, tak tj. čistá trágédie! Po cca roce a 3/4 mi prasklo poutko pro uchycení řemínku – Alza bez problémů vyreklamovala a poutko mi dodala nové. Po 2 a 1/3 roku (tedy už mimo záruku) jsem si všiml (naštěstí, možná už to bylo popraskané dřív), že je na několika místech popraskaný řemínek (obě jeho části). Zakoupen nový za „symbolických“ 649,– Kč (včetně dopravného a doběrečného). Pokud tedy hodinky jako takové vydrží a nebudete si chtít stále kupovat nové a lepší tak počítejte z investicí cca 650,– Kč co 2 roky. :-(


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 381. Poslech všech dohromady zabral přes 5224 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 183 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Orlova kořist

Poslední hodnocenou audioknihou je Digiděti Hodnocení audioknihy 3.5/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 3.5/5.

Reklama